Dünya Kahvaltı Günü Kapsamında “Gelin Tanış Olalım” Etkinliğinin İkincisi Romanya’da Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Dünya Kahvaltı Günü vesilesiyle Bükreş Büyükelçiliği ve Bükreş Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Büyükelçilik resmi konut bahçesinde düzenlenen “Gelin Tanış Olalım” etkinliğine yabancı Büyükelçiler ve eşleri, Romanya Dışişleri Bakanlığı mensupları, Uluslararası Kadınlar Derneği (IWA) yöneticileri ve üyeleri, Bükreş Uluslararası Maarif Okulu öğretmen ve okul aile birliği temsilcileriyle birlikte Büyükelçilik mensupları katıldılar. Etkinlikte misafirlere geleneksel Türk okçuluğu ve ebru sanatı tanıtıldı.

Faaliyette katılımcılara ebru sanatçısı Rodica Parvan, Türk okçuluğu eğitmeni Cesar Ghioca alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Türk misafirperverliğiyle ağırlanan konuklar, dünyanın en lezzetli kahvaltısı olan Türk kahvaltısının tadına baktılar. Açık büfe kahvaltıda börek, simit, poğaça, peynir ve zeytin çeşitlerinden elmalı kurabiyeye birçok lezzet yer aldı. Kahvaltının yanı sıra Türk çayı ve kahvesiyle sohbet edebilmenin mutluluğunu yaşayan konuklar, daha önce deneyimlemediklerini ifade ettikleri yiyecek ve içeceklerden dolayı minnettar olduklarını; Türkiye’yi, Türk kültür ve mutfağını beğendiklerini; bundan dolayı tatillerde Türkiye’ye gitmeyi tercih ettiklerini belirttiler.

Konuklar, Türk müziği eşliğinde hem geleneksel Türk el sanatı olan ebru hakkında bilgilendiler hem kendi ebrularını yapma imkânı buldular. Ebrunun incelikleri karşısında hayranlıklarını dile getiren misafirler, Türk okçuluk sporunun kurallarını öğrenip okçuluk eğitmeni gözetiminde atış yapma fırsatını elde ettiler.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz; kadim ve zengin Türk kültürünü tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Romanya’da yerli ve yabancıların Türk kültürüne ilgilisi, Türkçeyi öğrenmek istemesi bizi şevke getiren en büyük etken. Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği kurslarda ve etkinliklerde bu ilgiye şahit oluyoruz. Bugün de çok farklı çevrelerden misafirlerimize kültürümüzün tanıtımını yapıyoruz.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Türkçe ve ebru sanatı kurslarının yanı sıra önümüzdeki dönemde Türk okçuluğu kursuna da başlayacak.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...