Romanya’da 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin beşinci yıl dönümü Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği himayelerinde, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle, Bükreş Uluslararası Maarif Okulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Anma etkinliğine Rumen devlet erkânı ve parlamenterler, Bükreş’teki kordiplomatik temsilciler ile vatandaşlarımız ve soydaşlarımız katıldılar. Büyükelçilik ve bağlı kurum mensupları da etkinlikte hazır bulundular.

Etkinlik kapsamında Yunus Emre Enstitü iş birliğiyle, Anadolu Ajansı’nın 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesinde çektiği karelerden oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi.

Büyükelçi Füsun Aramaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konuşmasını İngilizce ve Türkçe olarak yaparak, 15 Temmuz 2016 tarihinde bir yandan Devletimizin ve kurumlarımızın içine uzanan, uzun yıllara yayılarak, planlı bir şekilde yerleştirilen suç şebekesinin gerçek yüzü ortaya çıkmış diğer yandan çağdaş devlet ve toplum düzenleri içinde benzerlerine az rastlanacak bir sivil direniş örneği yaşanmıştır diyerek yıllardır amaçlarına ulaşmak için ülke içinde toplum ve kamu düzenini oluşturan her alanda hiç bir hukuksuzluktan kaçınmayan FETÖ örgütlenmesinin Devleti, anayasal düzeni yıkmak suretiyle tamamen ele geçirme emeline ulaşmak için alenen terörizme başvurmaktan çekinmediğini ifade etti.

Kanlı ve menfur darbe girişiminin, Fethullahçı Terör Örgütünün maskesini tamamen düşürdüğünü de söyleyen Aramaz, inanç ortaklığı ve eğitim faaliyetleri, hayır işleri ve sözde kültür etkinlikleri kisvesi altında yaygınlaştırdığı sinsi yapılanmanın arkasındaki karanlık ve yıkıcı yapıyı bütün çıplaklığıyla ortaya serdi dedi.

Aramaz, FETÖ’yle mücadelenin ülkemizde ve yurt dışında da sürdüğünü; bu bağlamda en önemli boyutunu genç kuşakların akılcı düşünceyle yetişmeye devam etmesinin oluşturduğunu da ifade etti.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, faaliyetin organizasyonu açısından da desteklerinden dolayı Yunus Emre Enstitüsüne ve ev sahipliğinden dolayı da Maarif Okuluna teşekkür etti.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...