Romanya Kamu Çalışanlarına Yönelik Türkçe Kursunun İkinci Dönemi Başarıyla Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Bükreş Büyükelçiliği iş birliğiyle Romanya’daki bütün bakanlıklarda görevli kamu çalışanlarına yönelik Türkçe kursu başlatmıştı. Başarıyla devam eden Türkçe kursunun ikinci dönemi de tamamlandı. 285 öğrenciyle devam eden kursta dersler haftada iki gün, günde 3 saat olmak üzere toplam 6 saat olarak verildi.

Kursların çevrim içi hale gelmesinin çok daha geniş kitlelere hitap etmenin yolunu açtığını ifade eden Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız, 'Romanya kamu çalışanlarına yönelik Türkçe kursu projemizi T.C. Bükreş Büyükelçiliğimiz ile başlattık. İlgi tahminimizin üstünde seyrediyor. Mart ayı başında başladığımız Türkçe kursumuzun şimdi ikinci dönemini tamamladık. Kurslarımız alanında uzman Türk okutmanlarca veriliyor ve verilmeye de devam edilecek. Öğrencilerimiz hem Türkçe öğreniyor hem de Türk kültürünü bizzat bir Türk’ten öğreniyorlar. Derslerde, Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde kurulan Dijital Kültür Merkezimizce hazırlanan materyaller de derslerimizde kullanılıyor.'

'Kamu çalışanlarına yönelik Türkçe kurslarının yanında mevcut kurslarımıza Romanya’da Yunus Emre Enstitüsünün bulunmadığı şehirlerden, hatta Türkiye’de ikamet eden Rumenler ve Moldovalılardan da talepler alıp kurslarımıza dâhil ediyoruz. Ayrıca eylül ayında yeni açılımlar başlatıp sevgi ve barış dili olan Türkçeyi daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyoruz. 'dedi.

Yıldız, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” münasebetiyle de bir Türkçe öğretimi seferberliğine başladıklarını da sözlerine ekledi.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, 2021 yılının aynı zamanda Türkiye-Romanya arasındaki Stratejik Ortaklık Anlaşmasının imzalanmasının onuncu yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Füsun Aramaz, bu bağlamda Romanya’da Türkiye’nin, Türkçenin ve Türk kültürünün tanıtılması için diğer kurumların yanında Yunus Emre Enstitüsü'nde ortaklığıyla hayata geçirilen muhtelif projelerden birinin kamu personeline yönelik Türkçe kursları olduğunu, bunun başarıyla uygulanmasından ve kursiyerlerin memnuniyet düzeyinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Romanya’da 2011'den bu yana faaliyet gösteren Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, önceki dönemde yerli ve yabancı diplomatlara, ayrıca Türkiye ve Romanya arasındaki “İkili Askerî Eğitim ve İş Birliği Anlaşması” kapsamında Romanya Savunma Bakanlığı personeline yönelik Türkçe kurslarını da başarıyla devam ettiriyor.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü başından beri hızlı bir şekilde uyum sağladığı küresel salgın koşullarında faaliyetlerini internet üzerinden ve sosyal medyadan devam ettiriyor. Düzenlediği Türkçe kursları ve kültürel yarışmalarıyla Türkçeyi, Türk kültürünü, sanatını ve tarihini dost ve kardeş Romanya’da tanıtmaya devam ediyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...