AsiaFest’te Yunus Emre Enstitüsü Standı Festivale Damga Vurdu

Yazıcı-dostu sürüm

Romanya’nın başkenti Bükreş’te her yıl geleneksel olarak düzenlenen AsiaFest, bu yıl National Park’ta 24-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çeşitli Asya ülkelerinin kültürlerini tanıtma fırsatı bulduğu AsiaFest’te, Türkiye’yi temsilen Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız ve çalışanları yer aldı. Festival boyunca ziyaretçileri standında ağırlayan Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Asya’nın çeşitli ülkelerinden ve Romanya’dan katılımcılara; Türk kültür unsurları olan simit, baklava, lokum, Türk çayı ve kahvesi ikram ederek Türk mutfağını, ebru sanatını ve Yunus Emre Enstitüsünü tanıttı.  

Katılımcılar Ebru Sanatı atölyesinde Ebru Sanatçısı Rodica Parvan ile ebru çalışması yaptılar. Lokumlar, geleneksel Türk kıyafetleri ile ziyaretçilere ikram edildi. Çeşitli sahne gösterileri ile devam eden ve 3 gün süren festivalde en yoğun ilgi Yunus Emre Enstitüsü standına oldu.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız, Romanya’nın hangi şehri ve mekânı olursa olsun bayrağımızı veya Yunus Emre Enstitüsü logosunu gören, hemen bize geliyor. Türklere misafir olanın boş gönderilmeyeceğini artık herkes biliyor. En lezzetli ikramlarla misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bükreş Yunus Emre Enstitüsü çalışmaları hakkında bilgi veriyor ve düzenlediğimiz çeşitli kurslara davet ediyoruz. Ülkemiz hangi alanda olursa olsun çok zengin bir geçmişe ve kültürel hazineye sahip. Tanıtım yaparken bu zenginliği mümkün olduğunca yabancılara ulaştırmayı hedefliyoruz, dedi.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...