Yunus Emre Enstitüsü “Sarı Sıcak” Filmi ile 22. Avrupa Film Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 22.si düzenlenen Avrupa Film Festivali’ne katıldı.

Rumen Kültür Enstitüsü ve Avrupa Komisyonu Romanya Temsilciliğinin ortaklığı ile EUNIC ve Büyükelçilikler himayesinde gerçekleştirilen festivale Türkiye’yi temsilen Yunus Emre Enstitüsü “Sarı Sıcak (2017)” filmiyle katıldı.

12 Mayıs 2018 tarihinde, Elvire Popesco Sineması’nda filmin yönetmeni Fikret Reyhan ve oyuncu Umut Alagül’ün katılımlarıyla gösterimi gerçekleştirilen filme sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.  

Sermayenin el değiştirmesinden etkilenen insanların hikâyesini geleneksek yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan bir ailenin en küçük oğlu İbrahim’i merkeze alarak anlatan gerçek zamanlı film, içerdiği yerel detaylar nedeniyle izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Gösterimin ardından ilginç ve detaycı soruların yöneltildiği 45 dakika süren bir söyleşi gerçekleştirildi. Yönetmen Reyhan, izleyicilerin dikkatlerinden ve filmin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, söyleşiyi yöneten Rumen Kültür Enstitüsü Temsilcisi Gabriele Filippi, festival boyunca yapılan en uzun söyleşiyi yönettiğini ifade etti. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle gece son buldu.