Yunus Emre Enstitüsü Bookfest 2018'de

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 1-3 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenen 13. Uluslararası Kitap Fuarı’na katılarak açmış olduğu stantta kendi yayınlarını sergiledi.

Romanya Kültür Bakanı George Ivaşcu ve Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Bakanlık Danışmaları ve TİAD Başkanı Güven Güngör’ün yanı sıra çok sayıda yazar, akademisyen, gazeteci ve sinema eleştirmeni ziyaret ettiği Enstitü standında, ebru sanatının tanıtımıyla birlikte Türk kültürü, mimarisi ve tarihi hakkında merak edilen sorulara da cevaplandırıldı.

Romanya’daki yayınevleri ve kitabevlerinin yazarlar, araştırmacılar ve editörlerle katılarak kültür bayramına dönüştürülen Bookfest 2018, Romanya Editörler Federasyonu himayesinde Bükreş Çek Merkezi yardımıyla Romanya Editörler Derneği tarafından düzenlendi.

Kültür Bakanlığı tarafından finanse edilerek Bursa de Valori București ve XTB organizasyonu ile gerçekleştirilen Bookfest, Romanya’daki en önemli kitap fuarı ve aynı zamanda uluslararası ölçüde dikkat çekmeyi başaran tek editörlük etkinliği. Bu yıl yaklaşık 100.000 ziyaretçi Uluslararası Kitap Fuarı’nın kapısından geçip 300’den fazla etkinliğe (lansmanlar, tartışmalar, seminerler, konserler, çalıştaylar, sinema gösterimleri vb.) katılma fırsatı buldu.