Bükreş’te Geleneksel Türk Börekleri Kursu

Yazıcı-dostu sürüm

 

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Bükreş Türkiye Büyükelçiliğinin desteğiyle 27 Mart-24 Nisan 2016 tarihleri arasında “Geleneksel Türk Börekleri Kursu” düzenledi.

Bir ay boyunca her Pazar günü dörder saatlik uygulamalı dersler olarak gerçekleştirilen kursta, Türk mutfağına ilgi duyan 11 katılımcıya 12 çeşit böreğin yapımı öğretildi.

Son uygulamalı derste Bükreş Türkiye Büyükelçiliğinde görev yapan usta aşçı Asan Remzie, su böreğinin yapımını öğretti. Kurslar bittikten sonra Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan, katılımcılara Türk mutfağına duydukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Program, katılım belgelerinin takdiminden sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.