Zümrüd-ü Anka Müzikali Bükreş’te

Yazıcı-dostu sürüm

İlk gösterimi Haliç Kongre Merkezi’nde 5 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen ve ardından Antalya’daki EXPO 2016’da 10 kez sahne alan ‘Zümrüd-ü Anka Müzikali’nin Balkan yolculuğunda 7. durağı Bükreş oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, TRT tarafından sahneye koyulan müzikal; Selanik, Üsküp, Tiran, Saraybosna, Belgrad, Zagreb’den sonra 1 Aralık’ta Sinema Pro sahnesinde Bükreşli sanatseverlerle buluştu. T.C. Bükreş Büyükelçisi O. Koray Ertaş’ın açış konuşmasını yaptığı müzikal, bir medeniyet müzikali olup çok sesli yaklaşımıyla, medeniyetimizin tüm dünyada bıraktığı ayak izlerini, çeşitli müzik, dans ve sahne sanatlarıyla gözler önüne serdi.

Büyükelçi Ertaş konuşmasında 1 Aralık Romanya Bağımsızlık gününde T.C. Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin Romanya’daki kutlamalara katılmak üzere teşriflerinin iki ülke arasındaki dostluğun boyutunu gösterdiğini, bağlarımızın çok eskiye dayandığını ve Zümrüd-ü Anka Müzikalinin de yeni bir bağ oluşturduğunu ifade etti.

TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığına bağlı koro, orkestra ve dans ekibi ile yeni nesil multimedya destekli bir gösteri olan Zümrüd-ü Anka Müzikali, Balkanlar Turnesini yaklaşık 45 kişiyle gerçekleştirdi. Şef Musa Göçmen yönetimindeki müzikal, ülkemizin sahip olduğu eşsiz doğal, tarihî ve kültürel değerleri, en önemli iletişim aracı olan sanat yoluyla aktararak Bükreşlilere unutulmaz anlar yaşattı.