Romanya Ordusunun Türkçe Kurslarına Yoğun İlgisi Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın çok farklı coğrafyalarında Türk dili, kültürü, edebiyatı, sanatı ve tarihi gibi alanlarda ülkemizi gururla tanıtan Yunus Emre Enstitüsü Romanya’da da bu çalışmalarına büyük bir gayretle devam ediyor.

T.C. Bükreş Büyükelçiliği ile koordineli olarak başlatılan Kamu Çalışanlarına Türkçe Öğretim Projesi ile 2021 yılında 1.700’den fazla Rumen kamu çalışanı Türkçe öğrendi ve öğrenmeye devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti ile Romanya arasında yapılan İkili Askeri Eğitim İş Birliği Anlaşması kapsamında da Yunus Emre Enstitüsü Romanya Savunma Bakanlığı personeline yönelik Türkçe kursları düzenliyor. Yürütülen projeler çerçevesinde, T.C. Askeri Ataşeleri Albay Alper Dilsiz, Albay Çağrı Sağlam ve Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Koodinatörü Mustafa Yıldız Romanya Savunma Bakanlığı bünyesindeki Romanya Milli Savunma Üniversitesine bir ziyarette bulundu. Ziyarette Romanya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Yönetim Dairesi Daire Başkanı Maria Craciun, Üniversite Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Albay Marius-Catalin Polocoşer ve diğer yetkililer ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen ve çevrim içi olarak devam eden Türkçe kurslarının son durumuyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Covid-19 tedbirlerinin kalkmasıyla birlikte üniversite bünyesinde yüz yüze kurslara başlanması konusunda da anlaşmaya varıldı.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü yürüttüğü farklı projelerle iki ülke arasında kültür köprüleri kurmaya devam ediyor.