Bükreş’te “Türkçe Konuşuyorum, İş Buluyorum” Semineri

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Bükreş Büyükelçiliği, Ticaret Müşavirliği, Türk İş Adamları Derneği ve Bükreş Üniversitesi Türkoloji Bölümünün işbirliği ile 16 Mart Çarşamba günü, Majestic Hotel’de “Türkçe Konuşuyorum, İş Buluyorum” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Türkçe öğrenenler ve Türk şirketlerini bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen seminere, T.C. Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy, TİAD Başkanı Murat Demiray, Credit Europe Leasing Genel Müdürü Ali Rıza Koska, Anadolu Automotive/ISUZU Romanya Distribütörü Hüseyin Aykol, Kanal D Romanya Genel Müdürü Uğur Yeşil ve Bükreş Üniversitesi Türkoloji Bölümünden Prof. Dr. Lumini?a Munteanu konuşmacı olarak katıldı.

Büyükelçi Koray Ertaş, konuşmasında bütün Doğu Avrupa’da Türkoloji’nin önemli ve gelişen bir alan olduğunu, iş dünyası ve Türkoloji öğrencilerini bir araya getirmekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Ticaret Müsteşarı Aksoy, Romanya’da 13.000 Türk firmasının bulunduğunu ve TİAD’ın buradaki Türk sermayesinin %90’ını temsil ettiğini, Müsteşarlıkta bir öz geçmiş bankası oluşturulduğunu ifade etti. Credit Europe Leasing Genel Müdürü Ali Rıza Koska ise Türkçe bilen insanlara her dönemde ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Seminer, TİAD ve Bükreş Üniversitesi Türkoloji Bölümü arasında imzalanan protokol ile son buldu.