Bükreş’te “Deveran Aralığı” Resim Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, 3 Şubat 2016 Çarşamba günü, ressam Betül Burnaz’ın imzasını taşıyan “Deveran Aralığı” adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Ramada Majestic Oteli’nde yapılan açılışa Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Sayın Osman Koray Ertaş, Romanya Dışişleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD), Bükreş Uluslararası Kadınlar Derneği (AIWA), Romanya Türk ve Tatar Birlikleri gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri, Bükreş Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri ve birçok sanatsever katıldı.

Açış konuşmasında, Enstitü Müdürü Tuna Balkan, Ressam Betül Burnaz’a sergide hazır bulunduğu için teşekkür etti ve bu serginin son zamanlarda hem kültür - sanat alanında hem diğer alanlarda birçok önemli gelişme kaydeden Türk-Rumen ilişkilerinin güçlendirilmesini amaçladığını vurguladı.

Geleneksel ve modern sanatı sentezleyen eserlerden oluşan sergi, Doğu ve Batı’nın görkemli buluşma yeri olan günümüz Türkiye’sinin mesajını iletiyor.

 

Betül Burnaz

Betül Burnaz, Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu ve Kultur Konzept Austria`da Kültür ve Sanat Yönetimi programını bitirdi. 1995’ten itibaren sanat eğitimine Türkiye, Şam ve Viyana’da; karakalem, ebru, akrilik/yağlıboya, hat sanatı ve geleneksel el sanatları alanlarında devam etti.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan Burnaz, çalışmalarına İstanbul ve Viyana'da devam etmektedir.