Bükreş’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Bükreş Büyükelçiliği himayesinde, Bükreş Askeri Ataşeliği, Türk Hava Yolları ve Yunus Emre Enstitüsünün iş birliği ile Bucureşti Mall (Anchor Grup) ev sahipliğinde;  Büyük Taarruz’un 100. yıldönümü vesilesiyle konferans ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Başta Büyükelçi Füsun Aramaz olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Enis Tulça tarafından Büyük Taarruz’un öncesi ve sonrası hakkında bir konferans verildi.

Şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunması ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri komutanlarımızın video mesajları ile devam etti.

Büyükelçimiz Füsun Aramaz'ın da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından Prof. Dr. Enis Tulça, Büyük Taarruz'un öncesini ve sonrasını anlatmak üzere mikrofona geçti. Konferansın ardından Kurtuluş Savaşı’na ait fotoğraf sergisi de düzenlendi.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...