Uluslararası Ana Dili Günü Türkiye’yi Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Temsil Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, 21 Şubat’ta 5. Sektör Belediyesi tarafından organize edilen ve “Çeşitlilik İçinde Birlik” temasıyla yola çıkan Uluslararası Ana Dili Festivali'ne, Türkiye’yi ve Türkçeyi temsilen katıldı.

Avrupa’daki dil zenginliğine dikkat çekmek ve Rumen vatandaşlarını yabancı dil öğrenmeye teşvik etmek amacıyla Avrupa Komisyonu Romanya Temsilciliği tarafından 2001 yılından beri her yıl düzenlenen “ Uluslararası Avrupa Ana Dili Festivali” bu yıl Liberty Center sinema salonunda gerçekleştirildi.

Romanya’da bulunan diğer kültür merkezlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen program, 5. Sektör Belediye Başkanı Daniel Florea’nın açış konuşmasıyla başladı. 

Her toplumun dili ve kültürel kimliğini tanıttığı, etnik sorunlarını dile getirdiği programda, her kültürün kendini ifade tarzı olarak seçtiği dil ve sanat gösterileri de düzenlendi. Ebru gösterisinin yanı sıra Çocuk Sarayı Allegretto Korosu tarafından icra edilen Türk müziği konseriyle öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Program boyunca kurulan tanıtım standında öğrenciler, Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.