'Türkiye - Romanya Ortak Kültürel Ögeleri/Değerleri' Konulu Resim Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Romanya’da Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği himayelerinde Bükreş Yunus Emre Enstitüsü resim yarışması düzenledi. 'Türkiye Romanya Ortak Kültürel Ögeleri/Değerleri' konulu yarışmaya Rumenler büyük ilgi gösterdi.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü pandemi nedeniyle Türkçe öğretimi, kültür ve sanat faaliyetlerine çevrim içi olarak gerçekleştirmeye devam edip Türkiye ve Romanya arasında gönül köprüleri kurmaya devam ediyor.

Resim yarışmasıyla Rumen çocukların ve gençlerin gözünden Türk kültürü yansıtıldı. Yarışmaya Romanya’nın farklı bölgelerinden ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde yüzün üzerinde küçük ressam katıldı. Yarışmaya katılan adayların resimleri önce Bükreş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Gabriela Ionita, Nicușor Adetu ve Enstitü yetkililerince oluşan seçici heyet tarafından ön elemeden geçirildi. Daha sonra ise 6 Kasım’a kadar Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün sosyal medya hesaplarından takipçilerin beğenisine sunuldu.

T.C. Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün Romanya ve Türkiye arasında ortak değerler üzerinden gönül köprüleri kurduğunu, insanlara Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıttığını, yapılan faaliyetler ile pandemi zamanında bile üretim yaptığını belirterek Enstitü çalışanlarını ayrı ayrı tebrik etti.

Dereceye giren yarışmacılar T.C. Büyükelçisi Füsun Aramaz, T.C. Bükreş Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Ali Kılıçarslan Topuz ve Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mustafa Yıldız’dan ödüllerini aldılar. Bükreş Yunus Emre Enstitüsü daha önce de 'Koronavirüs Sonrası Toplum Hayatı' konulu resim yarışmasıyla Rumen çocukların pandemiye karşı bakışlarını ortaya koymuştu. Bu yarışma oylamasında 26.523 kişi oy kullanmıştı.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...