Romanya’da 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin beşinci yıl dönümü Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği himayelerinde, Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA Bükreş Program Koordinatörlüğü iş birliğiyle, Bükreş Uluslararası Maarif Okulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Anma etkinliğine Rumen devlet erkânı ve parlamenterler, Bükreş’teki kordiplomatik temsilciler ile vatandaşlarımız ve soydaşlarımız katıldılar. Büyükelçilik ve bağlı kurum mensupları da etkinlikte hazır bulundular.

Etkinlik kapsamında Yunus Emre Enstitü iş birliğiyle, Anadolu Ajansı’nın 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesinde çektiği karelerden oluşan fotoğraf sergisi düzenlendi. TİKA Koordinatörlüğü tarafından farklı yaş kategorilerindeki çocuklara hitaben düzenlenen 15 Temmuz temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışmasının ödülleri verildi. Ayrıca 15 Temmuz şehitleri anısına sembolik 15 fidan, Büyükelçilik, kurumlar ve yarışmada başarılı olan çocukların katılımıyla dikildi.

Büyükelçi Füsun Aramaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konuşmasında Fethullahçı Terör Örgütünün demokrasimize ve anayasamıza saldırısının milletimizin fedakâr ve ferasetli duruşuyla bastırıldığını ve devletin içinde gizlice yapılanmış bu yıkıcı örgütlenmenin pervasız girişiminin sonuçsuz bırakıldığını ifade etti.

FETÖ’nün kutsal dinimizi kullanarak devlet içinde kendine bağlı bir casuslar yapılanması inşa ettiğini de vurgulayan Büyükelçi Aramaz, FETÖ’nün bu yönüyle yirmi birinci yüzyılın asimetrik tehditleriyle benzerlik gösteren yeni nesil bir terör örgütü olarak dikkat çektiğine işaret etti.

Aramaz, FETÖ’yle mücadelenin ülkemizde ve yurtdışında sürdüğünü; bu bağlamda en önemli boyutunu genç kuşakların akılcı düşünceyle yetişmeye devam etmesinin oluşturduğunu da ifade etti.

Büyükelçi Füsun Aramaz konuşmasında ayrıca, Romanya’ya darbe girişimi ve sonrasında sergilediği dayanışma için yeniden teşekkür etti ve dönemin Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu’nun darbe girişiminden sonra ülkemizi ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu ziyaretin Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yapılan ilk ziyaretlerden biri olduğunun altını çizdi.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...