Romanya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Romanya’nın başkentinde, Bükreş Yunus Emre Enstitüsünde “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Romanya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Bükreş Türk Şehitliğinde sabahın erken saatlerinde Din Hizmetleri Müşaviri Yunus Akkaya tarafından duaların okunmasıyla başladı. Ardından T.C. Bükreş Büyükelçiliği himayelerinde ve  TİKA Bükreş koordinatörlüğünde 15 Temmuz’da vatan uğruna canlarını feda eden şehitler adına 251 fidan dikildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı, sinevizyon gösterimi ve fotoğraf sergisi, T.C. Bükreş Büyükelçiliği ve Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından Enstitünün konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Romanya hükümeti temsilcileri, kordiplomasi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)  darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitleranısına saygı duruşunun ardından Türk ve Romen millî marşları okundu. 15 Temmuz gecesine dair film gösteriminden sonra Enstitü Müdürü Melda İrem Mantı ve Büyükelçi Füsun Aramaz’ın konuşmaları yer aldı.

Büyükelçi Aramaz konuşmasında, hain darbe girişiminin ardından tüm dünyadan Türkiye’ye destek mesajları geldiğini ve Romanya’nın ilk destek veren ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Sinevizyon gösterimi ve konuşmaların ardından fotoğraf sergisi gezildi.