Otilia İpek Opera Gecesi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Türk Kültür Merkezi ve “Tinerimea Român?” Millî Kültür Merkezi tarafından Rumen uyruklu soprano OTİLİA RADULESCU İPEK ve piyanist TERANE ABBASZADE’nin katılımlarıyla “Opera Gecesi” düzenlenmi?tir.

Etkinlik, Çarşamba günü, 16 Eylül tarihinde, saat 19:00’da “Tinerimea Român?” Millî Kültür Merkezinde yapıldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti Soprano İpek’in vermiş olduğu konser, misafirlere klasik Avrupa parçalarını ve ayrıca değerli Türk bestelerini dinlemek adına güzel bir fırsat oldu.

Bu etkinliğe T.C. Bükreş Büyükelçisi sayın Osman Koray Ertaş,  Uruguay Cumhuriyeti Büyükelçiliğini temsilen sayın Manuel Gonzalo Vieira MEROLA, Nijerya Büyükelçiliğini temsilen sayın Okechukwu Fidelis MUOH, Amerika Büyükelçiliğini temsilen sayın Owen HARRIS, Azerbaycan Büyükelçiliğini temsilen sayın Farid Mamadov gibi üst düzey yetkililer ve diğer önemli Rumen ve Türk şahsiyetler katıldı.

Romanya’nın ulusal kanalı “TVR 1” ve önemli haber radyo kanalı “Radio Romania Actualitati”‘ tarafından tanıtımı yapılan ve Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen konser, halk tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve izleyicilerin beğenisini topladı.