Bükreş’te Türk Yemekleri Kursu Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Bükreş Türkiye Büyükelçiliğinin desteğiyle 19 Mart-16 Nisan 2016 tarihleri arasında Baron Oteli’nin restoranında “Geleneksel Türk Yemekleri Kursu” düzenledi.

Bir ay boyunca her Pazar günü dörder saatlik uygulamalı dersler olarak gerçekleştirilen kursta, Türk mutfağına meraklı 16 katılımcıya çeşitli yemek ve mezelerin yapımı öğretildi.

Son uygulamalı derste Bükreş Türkiye Büyükelçiliğinde görev yapan usta aşçı Asan Remzie, yaprak sarması ve poğaça yapımının püf noktalarını öğretti. Kursların bitiminde Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan, katılımcılara Türk mutfağına duydukları ilgiden dolayı teşekkür ettiği bir konuşma yaptı.

Program, katılım belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.