Bükreş’te Türk Mutfağı Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilan edilen 21-27 Mayıs 2022 “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Büyükelçi Füsun Aramaz ev sahipliğinde Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen etkinlikte davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabıyla birlikte Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle geleneksel Ebru sanatı ve Türk okçuluğunun da tanıtıldığı etkinliğe Romanya Azınlıklar Departmanı Devlet Sekreteri Enicko Lacziko, Türkiye-Romanya Parlamentolarararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Nicolae Georgescu, Romanya Parlamentosundan milletvekilleri, Azınlıklar Kültür Komitesi üyeleri, Dışişleri Bakanlığı bürokratlarıyla birlikte diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Birbirinden güzel yemeklerin ve tatlıların yanı sıra, asırlar öncesine dayalı tariflerden yola çıkılarak hazırlanan şerbetler, Türk kahvesi ve çayı gibi ikramlarla da haftaya katılan yabancı konuklara klasik Türk Müziği eşliğinde sunuldu.

Sağlıklı, atıksız ve geleneksel tariflerle “Türk Mutfağı Haftası”na ilişkin detaylı bilgiye https://turkishcuisineweek.com/ ulaşabilirsiniz.

Diğer Etkinlikler

Romanya’nın başkenti Bükreş dâhil olmak üzere Temeşvar, Botoşani, Oravița, Curtea de Agreş ve Gura Humorului’de...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Romanya Amerikan Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Türk Kahvesi ve Geleneği ile...

Yurt dışı ve yurt içi pek çok akademik, kültürel faaliyete, iş birliğine ve yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi gibi...