Bükreş’te Türk Film Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Türk Kültür Merkezi ve Bükreş Köylüler Müzesi iş birliği ile Bükreş’te 17-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Türk Film Günleri düzenlenmiştir.

Altı ödüllü Türk filminin alt yazıları Yunus Emre Enstitüsü Bükreş Türk Kültür Merkezinde hâlen devam etmekte olanGenç Çevirmenler Projesi kapsamında Rumenceye çevrilmiştir.

Bir hafta boyunca ödüllü Türk filmlerinin gösterimi yapılan etkinlik, Eşkıya film gösterimi ile başlamıştır. Etkinliğe ev sahipliği yapan Bükreş Köylüler Müzesi Müdür Sayın Stefan Virgil NITULESCU, bu etkinliğin iki ülke arasındaki geçmişi uzun dönemlere dayanan kültürel bağları daha da güçlendirdiğini vurgulamıştır.

Açılış gününde Rumen Devlet Televizyonu TVR1, Kanal D gibi önemli medya kuruluşları etkinliğe iştirak edip katılımcılarla röportaj yapmışlardır. Bu röportajlar çerçevesinde Romanya Hükûmeti Etnik İlişkiler Bölümü Müsteşarı Sayın Amet Aledin, Türk dizilerinin Romanya’da giderek artan etkisini ve Rumenlerin dizilere büyük bir ilgi duyduğunu belirterek Bükreş’te ilk defa bir Türk film haftasının gerçekleştirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Bir hafta süren etkinlikte Babam ve Oğlum, New York’ta Beş Minare, Aşk Tesadüfleri Sever, 120 ve Uzak İhtimalfilmlerinin gösterimi yapılmıştır.