Bükreş’te Gönül Buluşmaları

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen ve Anton Pann Müzik Topluluğu tarafından Craiova, Sibiu, Cluj, Târgu-Mureş, Braşov, İaşi, Köstence, Gala?i, Cugir, Timişoara ve Bükreş olmak üzere 11 şehirde gerçekleştirilen ‘UNICORN’ Turnesi, 25 Ekim 2015 tarihinde, Sala Radio’da final konseriyle son buldu.

Proje, eski Türk Musikisi ile Orta Çağ Rumen Saray Müziğini ve ebru sanatını harmanlayarak yeniden canlandırmayı hedeflemektedir. ‘UNICORN’ Projesi bu sanatların bazı eserlerini seyircilere sunarak, onların güzelliğini ve önemini vurgulayarak Rumen tarihinde hak ettiği yeri bulmalarını sağlamaktadır.

Müzisyenler döneme ait udbağlamakemanbendirdarbukariqdairè, kemençe gibi enstrümanlarla döneme ait özgün eserleri canlandırdı. Konserin onur konukları: Derya TÜRKAN (kemençe), Vicent SEGAL (viyolonsel) ve Emmanuel Hovhannisyan (kaval)’dı.

Gösteriye aralarında Rumen Kültür Enstitüsü, Dışişleri Bakanlığı, Fransa Büyükelçiliği, Türk ve Tatar Birlikleri temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık sekiz yüz davetli katıldı. Herkesin ilgiyle izlediği konser, ayakta alkışlandı.