Bükreş'te Geleneksel Türk Yemekleri Kursu

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği tarafından verilen destekle 25 Şubat -01 Nisan 2018 tarihleri arasında “Geleneksel Türk Yemekleri Kursu”nun altıncısını düzenledi.

Her yıl farklı bir tema ile hazırlanan kursta, hamur işi yemekler ve tatlıların öğretildiği bu yılki etkinlik Bükreş’teki Baron Oteli’nin restoranında gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliğinde görev yapan usta aşçı Asan Remzie tarafından, pazar günleri dörder saatlik verilen uygulamalı derslerde, Türk mutfağına meraklı 13 katılımcıya gelin bohçasından baklavaya, lahmacundan kalburabastıya kadar birçok yemek ve tatlının yapılışı püf noktalarıyla öğretildi.

Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş’ın teşrifleri ve Türk iş adamlarının da katılımıyla Aperto Restoran mutfağında düzenlenen kapanış programında, kursiyerlere sertifika takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.