Bükreş’te Avrupa Dil Günü Etkinlikleri

Yazıcı-dostu sürüm

 

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 16. düzenlenen "Avrupa Dil Günü" etkinliğine katıldı.

Avrupa’daki dil zenginliğine dikkat çekmek ve Rumen vatandaşlarını yabancı dil öğrenimine teşvik etmek amacıyla Avrupa Komisyonu Romanya Temsilciliği tarafından 2001 yılından beri her yıl düzenlenen “Avrupa Dil Günü” bu yıl 24 Eylül 2016 tarihinde Rumen Köylü Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsünün yanı sıra katılımcılar arasında Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü, Çek Merkezi, Yunan Kültür Vakfı, İtalyan Kültür Merkezi, British Council, Polonya Enstitüsü, Rumen Kültür Merkezi, Cervantes Enstitüsü, ‘Vito Grasso’ Italyan Kültür Merkezi, Balassi Enstitüsü, Macar Kültür Merkezi ve Brüksel-Valonya Delegasyonu da yer aldı.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yılki etkinliklerde yetişkin ve çocuk grupları için değişik oyunlar ve etkinlikler düzenlendi.

Kültür festivali havasında geçen etkinlik esnasında her Enstitü kendi dilini tanıtmanın yanı sıra temsilcisi olduğu ülkenin kültürünü, sanatını, tarihini ve geleneklerini de tanıtma imkânı buldu. Birçok dili ve kültürü yakından tanıma fırsatı bulan Bükreşliler, katılımcı Enstitülerin temsilcilerine kendilerine sunulan bu imkânlardan dolayı teşekkür etti.