Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Bookfest’te

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Romanya’da kültür alanında en tanınmış temsilcilerin yer aldığı 12. Uluslararası Bookfest Kitap Fuarı’na katıldı.

Bookfest 2017, Romanya Editörler Federasyonu himayesinde, Bükreş Çek Merkezi yardımıyla Romanya Editörler Derneği tarafından düzenlendi. Bookfest, Kültür Bakanlığı tarafından finanse edilip Bursa de Valori Bucure?ti ve XTB organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Fuarda bulunan Bükreş Yunus Emre Enstitüsü standını çok sayıda yazar, akademisyen, gazeteci ve sinema eleştirmeni ziyaret etti. Stantta Türk kültürü, mimarisi ve tarihi hakkında ziyaretçilere bilgi verildi.

Etkinlikte ayrıca Cristian Dima tarafından düzenlenen ve kitapları süslemek için geleneksel bir yöntem olan ebru gösterisi de yapıldı.

Bookfest

Bookfest, Romanya’daki en önemli kitap fuarı ve aynı zamanda uluslararası ölçüde dikkat çekmeyi başaran tek editörlük etkinliğidir. Bu yıl yaklaşık 100.000 kişi 12. Uluslararası Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek 300’den fazla etkinliğe (tanıtımlarr, tartışmalar, seminerler, konserler, çalıştaylar, sinema gösterimleri ve interaktif olaylar) katıldı.