Bükreş Yunus Emre Enstitüsü 7 Yaşında

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitü, 14 Kasım Çarşamba günü, Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Elçilik Müsteşarı Evren Güner ve Bertan Mantıkçı'nın teşrifleriyle 7. yılını kutladı.

Program, Yunus Emre Enstitüsü tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Enstitü Müdür Vekili Melda İrem Mantı’nın açış konuşmasında diplomatik ilişkilerin 140. yılı olduğunu; kültürel ilişkilerin ise çok daha eskiye dayandığını, Dimitri Cantemire ve Yunus Emre Enstitüleri ile bu ilişkilerin resmiyet ve ivme kazandığını ifade etti. Büyükelçi Ertaş ise iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin her gün biraz daha güçlendiğini, kendisinin de buradan ayrıldıktan sonra bile iki ülke için çalışmaya devam edeceğini, Yunus Emre Enstitüsünün Romanya’daki Türk kurumları arasında çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Hafta sonu Bükreş'te konser verecek Türk sanatçılar Deniz Cem ve Serkan Eruysal'ın da da süpriz ziyarette bulunduğu programda konuşmaların ardından yedinci yıl pastası öğrencilerle birlikte kesildi. Enstitünün başarılı öğrencilerine sertifikaları takdim edildi. Fotoğraf çekimleri ile program son buldu.