Bookfest Bükreş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarında Türkiye

Yazıcı-dostu sürüm

Bu sene 10’uncusu düzenlenen Bookfest Uluslararası Kitap Fuarı 20-25 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bükreş’te gerçekleşti. Fuara Türkiye’yi temsilen katılan Yunus Emre Enstitüsü Bükreş; Türk kültürü, tarihi ve edebiyatını tanıtmak amacıyla fuardaki yerini aldı. Fuarda Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan Yedi İklim Türkçe öğretim seti, Türkçe öğrenmek isteyen kitapseverler tarafından ilgiyle incelenirken Ebru Eğitmeni Cristian Dima tarafından düzenlenen ebru gösterisi fuara renk kattı.

Her yıl Romanya kültür alanının en tanınmış isimleri ağırlayan Bookfest 2015 Uluslararası Kitap Fuarı, Romanya Editörler Federasyonu himayesinde Bükreş Çek Merkezi yardımıyla Romanya Editörler Derneği tarafından düzenleniyor ve Romanya Kültür Bakanlığı ile ortak finanse edilerek Bursa de Valori Bucuresti ve XTB tarafından gerçekleştiriliyor. 

Bu yıl yaklaşık 100.000 ziyaretçi Bookfest Uluslararası Kitap Fuarı’nı ziyaret ederken, fuar çapında 300 tane etkinlik fuar ziyaretçilerinin ilgisine sunuldu. Etkinlik;  çok sayıda yazar, akademisyen, gazeteci ve sinema eleştirmeni tarafından ziyaret edildi.