“Adakale” Fotoğraflarla Anılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Romanya diplomatik ilişkilerinin 140. yılı münasebetiyle Bükreş Üniversitesi Tarih Fakültesi iş birliğinde "Adakale Yaşıyor" isimli konferans ve fotoğraf sergisi düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Bükreş Büyükelçiliği ve Romanya Demokrat Türk Birliğinin destekleri ile 26 Haziran Salı günü gerçekleştirilen etkinliğe Romanya Millî Kütüphanesi ev sahipliği yaptı. T.C. Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş'ın teşrifleriyle gerçekleşen konferansın moderatörlüğünü Tarih Fakültesi Öğretim Üyesi Silvana Rachieru üstlendi. Araştırmacılar; “Adakale veya Batık Orient" kitabının yazarı Dr. Marian Tutui, "Bir Zamanlar Adakale" kitabının yazarı Magda Andreescu ve“Adakale, Kalbimin Üstündeki Vatan” kitabının yazarı Carmen Mihalache tarafından yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergide İstanbul ve Edirne’de yaşayan Adakalelilerin arşivleri ile ünlü fotoğrafçılar Bogdan Cristel ve Costin Zamfir’in çektiği fotoğraflar yer alıyor. Romanya Millî Kütüphanesi’nde yedi gün boyunca ziyarete açık olacak serginin küratörlüğünü Silvana Rachieru yapıyor.